Project

General

Profile

Bug #16917

"ruby -run -e httpd . " did not work

Added by sevk (kk kk) 5 months ago. Updated 5 months ago.

Status:
Third Party's Issue
Priority:
Normal
Assignee:
-
Target version:
-
ruby -v:
ruby 2.7.1p83 (2020-03-31 revision a0c7c23c9c) [x86_64-linux]
[ruby-core:98554]

Description

ruby -run -e httpd . -p 8080

no file list show

only show HelloWorld .


Files

2020-06-03_15-00.png (14.1 KB) 2020-06-03_15-00.png sevk (kk kk), 06/03/2020 07:00 AM
2020-06-03_15-04.png (9.36 KB) 2020-06-03_15-04.png sevk (kk kk), 06/03/2020 07:05 AM

Updated by mame (Yusuke Endoh) 5 months ago

  • Status changed from Open to Feedback

It works for me. Could you show us the terminal log and the html result (if you can connect to the server)?

Updated by retro (Josef Šimánek) 5 months ago

works for me as well on fresh 2.7.1 installation (compiled locally)

Updated by sevk (kk kk) 5 months ago

mame (Yusuke Endoh) wrote in #note-1:

It works for me. Could you show us the terminal log and the html result (if you can connect to the server)?

only show hello world .

#4

Updated by sevk (kk kk) 5 months ago

  • Description updated (diff)

Updated by mame (Yusuke Endoh) 5 months ago

I suspect that the directory has index.html. Do you run Ruby 2.5 in the same directory as 2.7?

Updated by k0kubun (Takashi Kokubun) 5 months ago

2020-06-03_15-04.png is running it with port 8081, and 2020-06-03_15-00.png is running it with port 8080. Just to be clear, ruby -run -e httpd . -p 8081 with Ruby 2.7 also reproduces the same problem, right?

Updated by sevk (kk kk) 5 months ago

Ruby 2.7 : the directory has index.html
Ruby 2.5 : the directory has no index.html .

how to close this issues

#9

Updated by nobu (Nobuyoshi Nakada) 5 months ago

  • Status changed from Feedback to Third Party's Issue

Also available in: Atom PDF